En studie i Valborg

Mamman, Tankar / Permalink / 0
Jo, det gick ju bra inatt, såklart. Eller, de var ju vakna en del, och jag fick gå upp en gång och pumpa ur mina sprängfulla tuttar, men alla överlevde. Jag och Bollen kramas extra mycket idag och J har lite frikort och får vila. När jag betraktade frukten av den tidiga morgonens ansträngningar - ca 1 1/2 dl bröstmjölk i fryspåsar - slog det mig att det är Valborg idag.
Jag pluggade ju i Uppsala, och i Uppsala (särskilt bland studenter) är Valborg årets största högtid. Det är ett par år sedan jag firade ordentligt nu, och det slår mig vilken kontrast det är mellan min nuvarande tillvaro och partystämningen som jag vet råder i Uppsala nu. Jag började alltid tidigt, först med gröt hemma och sedan med champagnefrukost ute någonstans.
Här är från ett år då champagnefrukosten ägde rum vid Fyrisån. Tidigt måste man vara ute, innan det blir proppfullt med folk som vill se forsränningen.
 
Efter champagnefrukosten åt jag sillunch på min studentnation. Snaps, öl och drinkar, och sill, potatis, Janssons frestelse etc tillsammans med kompisar. Alltid fruktansvärt roligt, och alltid följt av marsch till Carolina Rediviva och mösspåtagningen.
Året är 2008 och jag har redan vid sillunchen börjat bli rätt solbränd i urringningen.
Samma år, lullig efter sillunchen och duckface-poserande med kompisar före mösspåtagningen.
Sillunch 2009, året då jag var platinablond.
 
Men efter mösspåtagningen, då urartar det ju alltid. Och även om valborg i Uppsala alltid har börjat helt ljuvligt har det utan undantag slutat med någon form av alkoholrelaterad ångest. Varje gång.
 
I år började Valborg med grötfrukost igen. Men sedan fortsatte det med morgongos med min ljuvliga lilla bebis och en lugn morgonpromenad längs en flik av mälaren, så gott som tomt på folk och bilar, och till och med skrattmåsarna var tysta. Bara solsken, vattenkluck, fågelkvitter och dagg-glittriga vitsippor och scillor. Jag vet vad jag föredrar.
 
Till top