Maaat
Alltså, det här. Rotmos (eller vad man ska kalla det; morot, sötpotatis och palsternacka) med mycket smör, nåt gammalt fiskblock som gått i ugnen i en skvätt grädde som har fått koka ihop en stund med en massa örtkryddor, räkor och lättkokta ärtskidor (både fisk, räkor och ärtor från frysen). Jag och mamma improviserade ihop det som någon sorts skåprensningsmiddag i tisdags när jag kom och hon inte hade hunnit handla, och det blev så himla gott. Älskar sånt här. Enkelt, mycket smaker och mycket grädde och smör. Varför kommer jag aldrig på sånt när jag lagar mat själv?

Älskar också raggmunk med fläsk. Och pad thai. Och en riktigt riktigt bra, skickligt tillagad köttbit med hemslagen bea och goda pommes. Och räkor, helst färska (kokta såklart, men inte frysta innan), med bara lite bröd och aioli till (och varför inte lite vitt vin). Och creme brulee. Och solvarma körsbär.
(Hehe. Jag funderade vad jag skulle blogga om, fick syn på matbilden från i tisdags och tänkte att jag kunde skriva ett inlägg på temat mat jag gillar. Det blev något sorts osammanhängande dregelutbrott. You're welcome.)